SAVUPIIPUN KORJAUS LIUKUVALULLA

NOPEA, KESTÄVÄ JA EDULLINEN KORJAUSMENETELMÄ

Liukuvalumenetelmä on nopea ja edullinen tapa korjata huonokuntoinen savupiippu. Liukuvalumenetelmällä piipusta tulee taas tiivis ja paloturvallinen. Liukuvalun avulla saavutetaan monia etuja, joita muut korjausmenetelmät eivät tarjoa.

NOPEA

Savupiipun korjaus liukuvalulla kestää yleensä yhden päivän ja urakan jälkeen savupiippu on käyttökuntoinen noin vuorokaudessa.

EDULLINEN

Hormisaneeraus on edullisempaa ja lähes poikkeuksetta kannattavampaa kuin koko savupiipun muuraaminen uudelleen.

KESTÄVÄ

Savupiipun korjaus liukuvalulla kiinnittää irtoamassa olevat tiilet, tukkii halkeamat ja tasoittaa hormin sisäpinnan. Näin hormista tulee lähes uudenveroinen ja sen veto paranee. Myönnämme työllemme viiden vuoden takuun ja käytetylle saneerausmassalle kymmenen vuoden takuun.

SIISTI

Liukuvalumenetelmän yksi etu on siisteys. Rakennuksen sisätiloihin ei tule urakan aikana mitään sotkua

TURVALLINEN

Savupiipun korjaus tukkii savuhormissa olevat halkeamat ja tekee savupiipusta paloturvallisen käyttää.

HELPPO HANKKIA

Tilaa meiltä ilmainen tiiveystarkastus tulisijaasi. Tarkastuksen perusteella annamme tarjouksen avaimet käteen -toteutuksesta, jossa asiakkaan vastuulle jää vain lopputuloksesta nauttiminen.

NELJÄ ASKELTA TURVALLISEEN TULISIJAAN:

1 TILANNEKARTOITUS

Aluksi kartoitamme savupiipun kunnon ja korjaustarpeen. Kartoitus sisältää savuhormin silmämääräisen tarkastamisen, savuhormin videokuvauksen sekä savupiipun tiiveyden testaamisen savupanoksen avulla. Kartoituksen perusteella arvioimme, onko savupiippu korjauksen tarpeessa ja soveltuuko se korjattavaksi liukuvalumenetelmällä. Suunnittelemme työn toteutuksen ja sovimme toteutusajankohdan. Ajankohdan suunnittelussa on huomioitava, että liian kylmissä olosuhteissa hormisaneerausta ei voi suorittaa saneerausmassan jäätymisriskin takia.
 
Ilmastorasitus on rapauttanut tiiliä. Hormiin pudonneet tiilenpalat ovat tukkineet savuhormin lähes kokonaan. Hormista löytyi tulipaloriskin aiheuttava halkeama vesikaton alapuolelta.
 
Tiiveyskoe paljastaa armotta hormin todellisen kunnon. Kuvassa olevaan hormiin vuotaa savua viereisestä savuhormista, johon savupanos asetettiin.

2 SAVUPIIPUN KORJAUKSEN VALMISTELU

Ennen korjaustyön aloittamista työskentelyalue suojataan. Savu- ja ilmahormien kaikki aukot tukitaan ja katto sekä sisätilojen lattiat suojataan muovilla. Hormien sisäpinnat puhdistetaan noesta, pölystä ja irtoliasta koneellisesti. Hormeista poistetaan irtonainen laasti ja irtotiilet. Puhdistamisen jälkeen hormien sisäpinnat kostutetaan saneerausmassan tarttumisen varmistamiseksi.
 
Luukut ja aukot teipataan umpeen, jotta puhdistuksessa irtoava lika ja noki ei pääse kulkeutumaan sisätilohin. Lattiat ja hella suojataan muovilla
 
Korjaustyön aikana syntyviin saneerausmassan roiskeisiin varaudutaan suojaamalla vesikatto ja piipun pellitykset suojamuovilla tarpeellisilta osin.

3 SAVUPIIPUN KORJAUS

Sovitut hormit pinnoitetaan liukuvalumenetelmällä. Liukuvalumenetelmällä hormi voidaan korjata hormin yläpäästä, ulkokautta. Hormiin ei tarvitse tehdä reikiä. Liukuvalumenetelmä tukevoittaa rapautuneet tiilet ja saumat ja tukkii hormien väliset vuodot, tehden hormista uudenveroisen. Pinnoituksen jälkeen hormien tiiveys tarkistetaan savupanoksella.
 
Savupiipun korjaus liukuvalulla: Hormiin syötetään yläkautta liukuvalumuotti, paineilmaletku ja riittävä määrä korjausmassaa. Liukuvalumuottia kuljetetaan hormissa vinssin avulla.
 
Periaatekuva liukuvalusta: paineilman avulla kasvatettu liukuvalumuotti puristaa saneerausmassan tiukasti hormissa oleviin rapautumiin ja kiinnittää massan vahvasti hormin seinämään.

4 VIIMEISTELY

Liukuvalun jälkeen piipunpää viimeistellään ja työmaa loppusiivotaan. Jätteet kerätään talteen ja käsitellään tai kierrätetään asianmukaisesti. Piipunhattu asennetaan, mikäli tilaussopimuksessa on sovittu piipunhatun toimittamisesta. Suosittelemme piipunhattua tiilipiippuihin, sillä se pidentää piipun käyttöikää ja parantaa piipun toimivuutta. Lopuksi asentajamme suorittaa lopputarkastuksen yhdessä asiakkaan kanssa ja täyttää lopputarkastuspöytäkirjan.
 
Liukuvalun jäljiltä hormi on lähes uudenveroinen. Veto on parantunut ja paloturvallisuus on kunnossa, pitkäksi aikaa. Myönnämme työllemme viiden vuoden takuun ja käytetylle korjausmateriaalille kymmenen vuoden takuun.
 
Kuvassa pellitetty savupiipun pää, johon on asennettu piipunhattu. Piipunhattu pidentää piipun elinikää huomattavasti, sillä se vähentää piippuun kohdistuvaa säärasitusta ja siten hidastaa tiilien ja laastin rapautumista.

YHTEYDENOTTO

 

HYVÄ RENKI, HUONO ISÄNTÄ

Usean omakotitalon tulipalo Suomessa johtuu huonokuntoisesta savupiipusta. Varmista kotisi paloturvallisuus ajoissa.

Tilaa meiltä ilmainen kuntotarkastus savupiippuusi oheisella lomakkeella.

Tarkastus ei sido mihinkään, mutta antaa arvokasta tietoa hormiston paloturvallisuudesta ja savupiipun korjauksen tarpeellisuudesta.

YHTEYSTIEDOT

MYYNTI

Olli Ratilainen

+358 50 3088404

HALLINTO

Olli Ratilainen

Toimitusjohtaja
+358 50 3088404
etunimi.sukunimi@laatuhormi.fi

Mika Karppinen

Asennuspäällikkö
+358 40 0265536
etunimi.sukunimi@laatuhormi.fi

Sami Hyvönen

Hallinto
+358 40 5410154
etunimi.sukunimi@laatuhormi.fi

Olemme Luotettava Kumppani
Suomen vahvimmat 2017
Seuraa meitä Facebookissa

Suomen Laatuhormi Oy

Leväsentie 5
70700 Kuopio
Y-tunnus: 2751061-7
myynti@laatuhormi.fi